bus auto fiets
Menu
Mus In Heg Voor Woning 'T Groen Heinenoord 1980X1133

Duurzaamheid in 't groen

In het kort betekent duurzaamheid in ’t groen:

  • 100% gasloos
  • Bodemwarmtepomp die kan verwarmen én koelen. (hoger rendement (lager stroomverbruik), langere levensduur en meer koelvermogen dan bijvoorbeeld luchtwarmtepomp)*
  • Douche en ventilatie warmte-terug-win-installatie (WTW)*
  • Triple glas
  • Standaard 4 PV-panelen, uitbreiding mogelijk. De tiny houses hebben een windwokkel, de appartementen 3 PV-panelen
  • BENG 
  • Dakbloemenweide op de platte daken waardoor extra isolatie

*De tiny houses hebben geen wtw en worden voorzien van een infrarood verwarming.

Bootrijk Water In Heinenoord Hoeksche Waard Nieuwbouwproject Tgroen 1280X853

Gevarieerde 'groene' bebouwing

Wonen in ’t groen is wonen in én met de natuur. Zowel de omgeving als de woningen worden gebouwd met respect voor het milieu en de toekomst. Zo zijn de woningen gasloos en energiezuinig en gebruiken we voor de bouw duurzame/circulaire materialen. De groen- en waterrijke omgeving maakt de woonwijk klimaatbestendig en veerkrachtig. We voegen extra klimaat-adaptieve maatregelen toe in de vorm van bijvoorbeeld waterdoorlatende verhardingen, groendaken en waterbufferzones. Er is daarnaast veel aandacht voor biodiversiteit.

Paddenstoelen In Mos Heinenoord Nieuwbouwproject Tgroen

Jouw thuis in 't groen

Goede isolatie betekent dat jouw woning goed is geïsoleerd tegen kou, warmte én geluid. In de zomer blijft het langer koel binnen, in de winter houd je de warmte beter vast en je hoort de buren een stuk minder. Dat jouw huis goed geïsoleerd is, zal je dus ook merken in jouw energiekosten!

De woningen in 't groen worden voorzien van een duurzame bodemwarmtepomp. Dit systeem kan de woning verwarmen én verkoelen. Deze vorm van koelen verlaagt de temperatuur in de woning met enkele graden ten opzichte van een woning zonder dit systeem. In alle verblijfsruimten is vloerverwarming aangelegd voor een prettig binnenklimaat. 

Groen En Bloeiend Sedumdak Heinenoord Nieuwbouwproject Tgroen 1280X853

De natuur op je woning

Daar waar mogelijk worden de platte daken in 't groen voorzien van een dakbloemenweide. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een ecologische waarde. Vlinders en andere insecten kunnen zich naar hartenlust voeden met de nectar van de bloemenweide. Ook fijn: dit groendak biedt ook praktische voordelen. Zo gaat het dakleer twee keer zo lang mee, neemt het regenwater op én isoleert het. In de zomer is het daardoor koeler en de winter warmer. 

Standaard worden de woningen in 't groen uitgevoerd met 4 PV-panelen ('zonnepanelen') op de daken. Optioneel kun je dit aantal uitbreiden. 

Regenton Met Druppel Nieuwbouwproject Tgroen

Duurzame ventilatie

De ventilatie in deze duurzame woningen wordt geregeld middels een warmte-terugwin-installatie (WTW). Deze installatie is dubbelwandig en zorgt ervoor dat de warmte van de uitgaande lucht wordt hergebruikt om de frisse buitenlucht voor te verwarmen. Dit wordt ook wel balansventilatie genoemd en zorgt ervoor dat de woning niet afkoelt door het ventileren! 

Daarnaast voldoen alle woningen aan de Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) norm. Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met diverse milieuaspecten, zoals de keuze van materialen, werkzaamheden tijdens de bouw en het werken met geprefabriceerde onderdelen.

"Wonen in 't groen is wonen in én met de natuur. In het project staan duurzaam en klimaatadaptief bouwen centraal, met veel ruimte voor groen en water."

Laanwoningen-BNR-63-68-Heinenoord-Nieuwbouwproject-tGroen
Laanwoning BNR62 AI Interieur Woonkamer2 Heinenoord Tgroen
2022 08 01 V1 P2 SV1 (19 00) BNR 49 52 (1)
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe