bus auto fiets
Menu

Dorpse charme in 't groen

Heinenoord is een karakteristiek dijkdorp, gelegen aan de Oude Maas en in het hart van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Je vindt er onder andere een buurtsuper, bakker, overdekte sporthal, het Museum Hoeksche Waard en één van de beste restaurants van Zuid-Holland: ’t Land van Wale. 

Voor een meer uitgebreide winkelbeleving kun je terecht in het gezellige havenplaatsje Oud-Beijerland, maar ook de stad Rotterdam is met een afstand van slechts vijftien autominuten een prima optie. Heinenoord ligt centraal in de driehoek Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen en heeft een directe verbinding met de Drechtsteden. Ver weg van alle drukte en toch zo dichtbij. Het maakt Heinenoord tot de ideale woonlocatie.

 

"Heerlijk wonen in een rustige en landelijke omgeving op slechts vijftien autominuten van Rotterdam."

Afstand tot belangrijke punten

Vanaf nieuwbouwproject ‘t groen ben je binnen no-time op diverse bestemmingen. Hieronder staan een aantal voorbeelden voor de afstand in minuten per fiets, auto en/of OV beschreven.

Naar
Winkels Oud-Beijerland 17 8 13
Musea 1 1 -
Busstation 6 3 7
Basisschool 1 1 -
Middelbare school 15 6 26
Sport 1 1 -
Barendrecht 30 12 23
Rotterdam 62 15 30
Dordrecht 66 20 50

Alles bereikbaar in de buurt

Ver weg van alle drukte en toch zo dichtbij. Vanuit 't groen ben je in een kwartier in Rotterdam. Heb je zin in een dagje shoppen? De afstand naar de Koopgoot is hemelsbreed slechts 15 kilometer! En ook naar Barendrecht vind je de weg in een kwartier tijd. Hier kan je ook op zondag je boodschappen doen. Ook aan de kinderen is gedacht in Heinenoord, de basisschool en kinderopvang vind je op enkele minuten loopafstand. 

Naast het busstation van Heinenoord ligt een flink P+R-terrein (parkeren + rijden), zodat je je auto makkelijk parkeren kunt om over te stappen op de bus. Er is ook een fietsenstalling en een goede fietsverbinding rondom de P+R aanwezig, dus je kan vanuit je thuis in 't groen ook op fiets springen om naar je werk te forenzen of naar de middelbare school in Oud-Beijerland, Barendrecht of Rotterdam. En naast Rotterdam en de Randstad is de hele Hoeksche Waard goed bereikbaar door het openbaar vervoernetwerk en de gerenoveerde Heinenoordtunnel.

Het maakt 't groen tot de ideale woonlocatie.

Hoeksche Waard: een eiland van rust, ruimte en vriendelijkheid

't groen is gelegen in de Hoeksche Waard waar het heerlijk fietsen en wandelen is. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Bezoek het historische centrum van Oud-Beijerland, geniet van de steden om de hoek of recreëer op natuureiland Tiengemeten.

Recreatieoord Binnenmaas
1

Recreatieoord Binnenmaas

Recreatieoord Binnenmaas is een groot familiepark dat centraal gelegen is in de Hoeksche Waard aan de oevers. De speeltuin is leuk en overzichtelijk zodat kinderen veilig kunnen spelen terwijl ouders heerlijk ontspannen. De kinderboerderij heeft alle dieren die op een boerderij te vinden zijn. In de zomerperiode is het grote openluchtzwembad the place to be. Op de ligweiden is het heerlijk om te zonnebaden of te picknicken. Wie liever in de natuur van het water geniet kan een waterfiets of kano huren om de Binnenmaas op te varen.

Natuureiland Tiengemeten
2

Natuureiland Tiengemeten

Midden in het Haringvliet ligt Tiengemeten. Heerlijk weg van de vaste wal en de hectiek van alle dag. Op de veerpont word je meteen al overmand door het vakantiegevoel op weg naar het kleinste bewoonde eiland van Nederland. Het hele jaar door zijn er volop excursies en activiteiten voor jong en oud. Het gevarieerde programma biedt elk wat wils. Er zijn veel wandelexcursies in de natuur. Ga met iets lekkers pad of pak de fiets. Ook zijn er vaar- en huifkarexcursies en jaarlijks terugkerende evenementen. Geniet van dit prachtige natuureiland.

Actief zijn in de Hoeksche Waard
3

Actief zijn in de Hoeksche Waard

Liever een actieve dag? Dat kan natuurlijk ook!
Fiets een van de mooie routes door het groene landschap, met ruim 300 kilometer aan fietsroutes ben je niet snel uitgekeken en geniet je van de ruimte om je heen.
Óf leef je uit op de golfbaan in Numansdorp. Golfclub Cromstrijen biedt met 27 holes twee bijzondere golfbanen die zowel voor beginners als gevorderden geschikt zijn!