bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Bedankt voor het invullen van de enquête!

8 maart 2021

Voor het verkrijgen van een duidelijk beeld over de kansen, zorgen en dromen over Tienvoet hebben we een digitale enquête uitgezet. Deze vragenlijst ging op 25 november online en heeft twee weken open gestaan. In deze twee weken is de enquête door 138 mensen ingevuld! Hier zijn wij heel blij mee want de enquête levert mede de input voor het stedenbouwkundig ontwerp. Dit ontwerp beschrijft concreet de gewenste situatie voor het gebied qua ruimte, infrastructuur, groen en water. In de enquête zijn specifieke onderwerpen belicht waarover kon worden meegedacht. Lees hieronder de belangrijkste conclusies.

De meeste respondenten zijn enthousiast en positief over de ontwikkeling van Tienvoet.

"Mooi project! Het groene en duurzame spreekt me erg aan."

Ruim 78% van de respondenten nam deel aan de enquête omdat zij geïnteresseerd zijn in het kopen van een nieuwe woning. In totaal kwam 78% uit de Hoeksche Waard en 53% uit Heinenoord zelf. Deze partij zou ook graag voorrang krijgen bij het kopen van een huis in Tienvoet. Het merendeel van de respondenten is erg geïnteresseerd in het kopen van een (betaalbare) nieuwe woning, het liefst aan het water (46%). Bijna een vijfde van de respondenten is geïnteresseerd in een tiny house. Deze worden zelfs gezien als een oplossing voor de woningnood.

"Het woningtekort voor starters kan opgelost worden met meer tiny houses"

Het plan bevat veel groen. Velen zijn enthousiast over het aanleggen van een wandelroute door de wijk. Een water- en natuurrijk park met speel- en ontmoetingsplekken voor alle leeftijden is graag gewild. 

"Altijd leuk en gezond om een stukje te wandelen in je woongebied, vooral als het aantrekkelijk is met groen en water"

Veel groen gaat hand in hand met biodiversiteit, want dit zorgt voor meer verschillende planten en dieren in het gebied. Ook vinden de respondenten het belangrijk dat de wijk een duurzame insteek heeft. Er werd zelfs als optie gegeven om te kijken naar een zelfvoorzienende wijk, ondergrondse afvalcontainers en een voedselbos. Naast deze groenvoorzieningen werd er ook aangegeven dat een mooie boerenwinkel, een supermarkt of drogist van toegevoegde waarde kan zijn. 

"Een food forest (voedselbos) zou ik heel tof vinden"

Er is belangstelling voor het gebruik van alternatieve vervoermiddelen (43%). Maar de meeste respondenten geven aan momenteel weinig gebruik te maken van het OV (75%). Zij vinden het daarom belangrijk dat er genoeg parkeerplekken dicht bij de woningen zijn. Naast het hebben van goede parkeergelegenheden in de wijk werden er zorgen uitgesproken over geluidsoverlast in Tienvoet door de N217 en A29.

Alle opgehaalde informatie is zorgvuldig teruggekoppeld aan ontwikkelaar Novaform, Gemeente Hoeksche Waard en stedenbouwkundig bureau ECHO Urban Design.