bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Feestelijke eerste paal 't groen fase 1

15 september 2023

Op donderdag 14 september 2023 sloeg wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, de feestelijke eerste paal voor de bouw van de eerste fase van nieuwbouwproject 't groen in Heinenoord. Een tweede heipaal werd door kopers versierd met wensen en dromen voor hun nieuwe woonplek en krijgt een plek in het fundament van 't groen.

Wethouder Heij: "In dit project komen landschap en wonen heel mooi samen. Mensen komen te wonen in het groen, aan het water en langs een statige laan. Dicht bij voorzieningen. Een woonproject waar ruimte is voor verschillende groepen mensen. Jong, oud, starter of doorstromer. Aan dit soort woningen is veel behoefte in de Hoeksche Waard."

’t groen is zo natuurlijk mogelijk vormgegeven met aandacht voor biodiversiteit. De woningen zijn gericht op wonen in contact met je buren en in harmonie met de natuur. Er komen diverse typen rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarnaast kent het project een aantal tiny houses, appartementen en 20 huurwoningen van woningcorporatie HW Wonen.

Niels van Ginkel, directeur Novaform vestiging Rotterdam, nodigde alle kopers na de feestelijke handeling uit om samen het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige bouwperiode. De toekomstige buren kregen met deze gelegenheid de mogelijkheid om elkaar te leren kennen.

Planning
Naar verwachting worden de eerste woningen in het laatste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Bekijk het actuele woningaanbod