bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

We verwelkomen de eerste bewoners in 't groen

9 september 2022

't groen wordt een nieuwe wijk met focus op mens én natuur. En nu zijn de eerste bewoners al welkom op locatie!

In 't groen staan duurzaam en klimaatadaptief bouwen centraal en is meer dan de helft van de projectlocatie bestemd voor groen en water. Dat levert prachtige woningen op in een omgeving met levendige beplanting, waterrijke zones en natuurlijke paden. Deze eigentijdse en dynamische woonomgeving geeft ruimte aan natuurinclusiviteit en biodiversiteit. We willen tevens energie opwekken door middel van zon en wind.

Omdat we mede vanuit onze duurzaamheidsambitie werken aan het creëren van toekomstbestendige en gezonde leefomgevingen, hebben we voor 't groen een projectbord ontworpen dat beter bij onze doelstellingen past. Door de vormgeving van dit projectbord met natuurlijke materialen en als insectenhotel dragen we bij aan biodiversiteit en natuurinclusiviteit, nog voor het starten van de bouw van 't groen.

Het bord bestaat uit duurzaam hout, cortenstaal, mos, boomstammen, bamboe en steen, en bevat gaatjes die dienst doen als kleine nestholletjes. Nu het bord geplaatst is aan de rand van de planlocatie aan de Tienvoet in Heinenoord en op een windvrije en zonnige plek, verwelkomen we de eerste bewoners van 't groen: de insecten! 
Als 't groen voltooid is, krijgt het insectenhotel een andere, definitieve plek in de nieuwe wijk. Zo dragen we bij aan biodiversiteit, natuurinclusiviteit en een gezonde leefomgeving. En zo voegen we waarde toe bij het aanduiden van de projectlocatie, leveren we blijvende woonruimte aan solitaire insecten en werken we toe naar een nieuwe standaard binnen Novaform.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe