bus auto fiets
Menu

Gezellige hofjes en ruime woonerven verscholen tussen 't groen

Het ontwerp van het plan sluit naadloos aan op de bestaande identiteit van het dorp Heinenoord en vormt een meerwaarde. De nieuwe woonwijk is geïnspireerd op het eeuwenoude boerenerf. Het boerenerf kenmerkt zich door een simpele, maar speelse overgang van een statige entree naar een natuurlijke en meer vrije achterzijde. Dit heeft geresulteerd in drie verschillende 'omgevingsstructuren': De Laan, De Waard en De Kreek met de Tienvoet als belangrijkste entree van Heinenoord.

Groene-bomenlaan-Hoeksche-Waard-nieuwbouwproject-Heinenoord-wonenintgroen.jpg

De Laan

De Laan zorgt voor een waardige binnenkomer, dankzij een met bomen omzoomde 'oprijlaan'. Aan weerszijden van de laan staan vrijstaande huizen, twee-onder-een-kapwoningen en rijhuizen met diepe voortuinen. Verder naar 'achteren' krijgt de natuur meer vrij spel.

Landschap-met-paarden-en-mensen-nieuwbouwproject-Heinenoord-wonenintgroen.jpg

De Waard

De Waard vormt de groene zone van het gebied. Geïnspireerd op het rivierenlandschap met een rijkelijk gevarieerde flora en fauna biedt De Waard mogelijkheden voor natuurrecreatie, ontmoeting, spel en sport. De bebouwing is één met het parkachtige landschap. Om de overgang tussen de publieke ruimte en privé te accentueren, wordt er gewerkt met hoogteverschillen en een hofjesstructuur met korte rijwoningen.

Waterrijke-omgeving-Tienvoet-nieuwbouwproject-Heinenoord-wonenintgroen.jpg

De Kreek

De Kreek biedt wonen aan het water omringd door groen. Hier staan voornamelijk vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers. Het water vormt een natuurlijke buffer tussen de nieuwbouw en bestaande bouw. De brede, losse opzet borgt de privacy en kwaliteit van het uitzicht van zowel huidige als nieuwe bewoners.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe