bus auto fiets
Menu

Voordelen van nieuwbouw

Kies je voor een woning in 't groen? Dan kies je voor besparing, duurzaamheid, gemak en nog veel meer!

Veel geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning zijn benieuwd naar het effect op de energierekening. Niet vreemd: het nieuws staat bol van de stijgende gas- en energieprijzen. Hieronder lees je over de energiebesparing en de overige voordelen van een nieuwbouwwoning!

Duurzaamheid

Iedere maand besparen!

De stijgende energieprijzen: een grote zorg bij veel mensen. De verwachting is dat de jaarlijkse energiekosten van een gemiddeld gezin zullen toenemen van circa € 1.500,– naar € 5.000,– of meer. Door de aanhoudende hoge inflatie en het Europese tekort aan gas is het aannemelijk dat de energiekosten volgend jaar verder stijgen.

In een nieuwbouwwoning van 't groen woon je duurzaam. Goed geïsoleerd, gasloos en met zonnepanelen voor het opwekken van energie. Resultaat: je betaalt niet voor gas en hebt een lage energienota! Inmiddels is het verschil tussen de verwarmingskosten van nieuwbouw in vergelijking met een oudere woning opgelopen tot gemiddeld zo’n 300 euro per maand. Zo bespaar je met een nieuwbouwwoning op de lange termijn tienduizenden euro’s aan energiekosten!

Extra voordeel: extra leencapaciteit!
Alle woningen in 't groen hebben het energielabel A+++ en zijn daarmee bijna energieneutraal. De duurzame warmteopwekking, uitstekende isolatie en het gebruik van energiezuinige installaties dragen bij aan een betere natuur. Al het toegepaste hout in de woningen is bijvoorbeeld duurzaam en gecertificeerd. Niet alleen de natuur, ook jij profiteert. De woningen in 't groen hebben een minimale hoeveelheid energie nodig om te verwarmen, te koelen en te ventileren. Zo kun je lekker comfortabel wonen en bespaar je flink op je maandelijkse energiekosten. Dit wordt ook erkend door hypotheekverstrekkers; met de duurzame woningen in 't groen krijg je vanaf 2024 €30.000 extra leencapaciteit. Sommige hypotheekverstrekkers gaan nog verder, bijvoorbeeld bij toepassing van louter gecertificeerd hout. Informeer hierover bij je hypotheekadviseur.

AdobeStock_87667258.jpeg

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Voor heel Nederland vervalt in 2050 de gasaansluiting. Hier wordt de komende jaren door gemeentes hard aan gewerkt. Veel bestaande woningen zullen te maken krijgen met hoge kosten en waarschijnlijk ook bouwoverlast. Wist je dat het energieneutraal maken van een woning gemiddeld zo’n € 35.000,- tot € 50.000,- kost?

Nieuwbouwwoningen hebben geen gasaansluiting: verwarming – en vaak ook koeling - vindt plaats via een warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. Dit houdt in dat warmte of koeling uit duurzame bronnen wordt gehaald, zoals de buitenlucht, de bodem of afvalwarmte. Met een nieuwbouwwoning bespaar je dus de kosten en de moeite van de duurzaamheidstransitie. Zo kies je voor duurzaam, comfortabel en toekomstbestendig wonen: een slimme investering!

Meer over de woningen van 't groen

bekijk je hier
Vloerverwarming

Vloerverwarming: veel voordelen!

Heb je een woning met radiatoren, dan heb je het vast wel eens gemerkt: de thermostaat geeft een aangename temperatuur aan, maar toch voelt het fris aan. Radiatoren verwarmen namelijk van boven naar beneden. De warme lucht stijgt op en daalt vervolgens langzaam naar de vloer. Hierdoor gaat er flink wat warme lucht verloren: niet goed voor het milieu of je energierekening.

Nieuwbouwwoningen beschikken standaard over vloerverwarming en vaak ook over vloerverkoeling. Dit levert ten opzichte van radiatoren veel voordelen op:

  • Wooncomfort  – Een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer: wat een luxe! Met vloerverwarming wordt de temperatuur efficiënter gereguleerd, doordat de warmte of koelte gelijkmatig wordt verspreid en van beneden naar boven gaat. Zo wordt sneller een comfortgevoel bereikt;
  • Duurzaam en kostenbesparend – Voor een aangename temperatuur moet het verwarmingswater bij radiatoren minimaal 60 graden zijn, terwijl bij vloerverwarming 35 graden voldoende is. Dat scheelt energiekosten en is beter voor het milieu!
  • Ruimtebesparing  – Radiatoren: vaak staan ze net op de plek waar je die boekenkast, hoekbank of televisie wilde neerzetten. Dat is verleden tijd bij vloerverwarming. Je profiteert van meer vloeroppervlak en je hebt de vrijheid om de ruimte naar eigen wens in te delen;
  • Gezondheid! – Vloerverwarming levert een betere luchtkwaliteit op. Waar radiatoren stof verzamelen en stofdeeltjes door de lucht blazen, is dit bij vloerverwarming niet het geval omdat er minder luchtcirculatie is. Zo krijgen ook pollen en schimmels minder kans.

Nog meer voordeel

Veel keuzevrijheid
Je kunt bij een nieuwbouwwoning alles naar je eigen smaak kiezen: van de keuken en de badkamer tot een dakkapel of een aanbouw.

Onderhoudsvrij
Een fijn idee: in de eerste jaren heb je geen groot onderhoud en kun je rekenen op garanties op veel onderdelen van je woning.

Veiligheid
Het moderne hang- en sluitwerk en de eisen van het politiekeurmerk zorgen ervoor dat de kans op inbraak een stuk kleiner is.

Een frisse start
Tot slot: een nieuwbouwwoning betekent samen met je nieuwe buren en wijkgenoten een frisse start maken in een nieuwe wijk. Hierdoor maak je makkelijk contact met elkaar. Dat schept meteen een band!